Tänään, syyskuun 19.sta päivä vuonna 2008 on aika tarkastella itseään suurennuslasin kanssa. Lähestulkoon koko ikäni olen ollut ylipainoinen - tai no, ainakin aikuisiän. Välillä on lähtenyt hieman, korkojen kanssa on kuitenkin aina tullut takaisin. Olen kokeillut jos vaikka mitä vaihtoehtoja saada itsestäni hoikempaa, onnistumatta sitten kuitenkaan.

Nyt, kun 40 meni rikki ja tulevaisuus "sukurasitusten" kanssa on melkoinen, on aika todella tuijottaa sinne peiliin ja kukas sieltä muu kurkistaa kuin syyllinen. Tavat ja tottumukset ovat pielessä, niitä on piiloteltu aiheuttaen itselleen enempi murhetta kuin jaksaa oikeasti kantaa.

Kun kaivaa jotain positiivista esiin, niin en onneksi enää paina niin paljoa kuin painavimmillani olin ja luku oli järkyttävä. Elopainoa "pahimmillaan" oli 119.6kg. Tuosta luvusta on kolmisen vuotta aikaa ja vielä kuitenkin painolukemassa on neljä lukua, eli tällä hetkellä 105.9kg.

Tavoitteena on ensin saada tuo satanen rikki, eli päästä lukemaan 99.9kg. Ja siitä edeten askel kerrallaan. Seuraava tavoite on 10% tämän päivän lähtötilanteesta, eli saada pois 10,6kg, joka elopainossa tarkottaa 94,3kg:n lukemaa. Kun tämä on saavutettu, katson sitten uudestaan tavoitteita. Pidemmän päälle on tarkoitus päästä alle 80kg painoiseksi.

Vyötärönmitta oli tänään 110cm tasan. Tosin minulla on sellainen vartalon malli, että vyötärö löytyy kaiken tämän pulleuden keskeltä, lantion mitta onkin sitten huomattavasti muhkeampi, sitä en tosin ole tänään mitannut. Vyötärönmitaksi haluan ~80-85cm.

Mitään ihmepoppakonsteja en tähän elämääni hae, vaan totutella syömään kunnolla, jättää ne suklaat ja napostelut vähemmälle, oppia liikkumaan enempi, sillä melkoinen sohvaperuna olen. Elämä tällä hetkellä on aika väsynyttä, halutonta, innostumatonta - näihinkin sekkoihin haluan paneutua, jotta jaksaisin paremmin.

Tämän päivän kuvan olen ottanut ja laittanut talteen. Haluan, että minulla on lähtötilanne selvillä, siitä voi sitten tulevaisuudessa käydä hakemassa motivaatiota "tuollainen EI ENÄÄ IKINÄ" mentaliteetilla.

Vaatekaappi pursuaa vaatteita, joita en muista käyttäneeni ties koska viimeksi, sillä ne eivät mahdu. Ensimmäisenä on tavoite mahtua housuihin, jotka ovat auttamattomasti pienet tähän päivään ja kokoon. Siinä siis tavoite vaatteiden suhteen. Vaatepuolella myös paitoja löytyy monet, jotka jotenkuten mahtuvat päälle; tykkäisin kuitenkin, että niissä olisi myös tilaa olla ja liikkua.

Seurantaa teen viikottain, tavoite on, että perjantai on se päivä, jolloin hyppään vaakalle, mittaan itseni ja kirjoittelen. Tarpeen tullen kirjoituksia tulee muutenkin, fiiliksistä, edistyksestä mielialan ja jaksamisen kanssa.

Tästä on hyvä lähteä!